Huuko elsewhere

________ Tumblr ________________ Deviantart ________ Behance ____ Design/fashion -blog ____Polyvore ____________ Harhakuva ___________ __flickr

2011-09-30

grafiikan kurssi

Ensimmäinen jakso loppui tänään grafiikan merkeissä. Tässä ensimmäiset kokeiluni akvatintaa ja etsausta. 






Tänään siivottiin koiran lelut ja tavarat pois. Silti säpsähdän jokaista huonekalua ja ääntä. Ehkä joskus helpottaa. 

2011-09-27

Mitä sitten kun jäljellä olevan ajan voi laskea tunteina
sekunteina
päivämääränä
sovittuna ajankohtana

leikitäänkö silloin kotia ja arkea
vai saako mennä rikki?










nukkeleikkejä




2011-09-21

Nuken tekeminen

Näpyttelempä tähän väliin pikaisen postauksen noista nukeistani ja niiden tekemisestä.
Parissa paikassa ja tilanteessa sitä jo kyseltiinkin, joten toivottavasti tästä on apua ja inspiraatiota.
Itse en ole koskaan lukenut tai opetellut miten nukkeja pitäisi tehdä, mikä olisi järkevää jne. ja kuten muukin työskentelyni tämä on pitkälti improvisointia ja kierättämistä.




Ensin tarvitaan materiaaleja. Itse en nukkeprojektin takia joutunut varta vasten shoppailemaan hiuksia lukuunottamatta ja käytinkin kaikkea vessapaperista vanhaan lakanaan, eli mielikuvitusta ja kierätystä niiden tavaroiden kanssa.
Ostan askartelu- ja taidetarvikkeeni seuraavista kaupoista:

 http://www.sinelli.fi/                -askartelu
http://www.cchobby.fi/             -askartelu- sekä taidetarvike.
http://www.tempera.fi/             -taidetarvike
http://minoa.fi/                         -taidetarvike

sekä Tiimarista, akateemisesta, suomalaisesta ja Hyvinkään ihanasta pikku askarteluliikkeestä.


Aloitetaan päästä. Päät on tehty fimo -massasta, jota saa eri laatuisina ja hintaisina. Kernit massaa muistuttavaa fimoa myydään pienissä paketeissa ja sitä kannattaa käyttää vain pieniin ja yksityiskohtaisiin töihin. (Itse en käytä ollenkaan kyseistä massaa.)  Toista ns. ''karkeampaa'' fimoa myydään isoissa pakkauksissa kohtuulliseen 4-5e. hintaan. Itselleni valitsin huoneilmassa kuivuvan massan sen helppouden  vuoksi.  
Tässä vaiheessa kannattaa upottaa silmät paikalleen. Löin vasaralla lasikuulia puolikkaiksi ja survoin paikalleen. Omaan tyyliini tälläiset iiriksettömät, ilmeettömät silmät käyvätkin, mutta aitoa silmää muistuttavia tekosilmiäkin toki löytyy.
Lopuksi työnsin vielä märkään massaan pään taakse paksun rautalangan, joka oli pujotettu ihan normaalin pillin sisään. Näin rautalanka pysyy paremmin kiinni ja pillin kanssa on vähän kestävämpi ja napakampi. Rautalangalle leikkasin pituutta reilusti nuken korkeuden verran.


Pään kuivuttua tuputin meikkisienellä pohjalle PLUS COLOR -akryylimaalia, sillä se on hyvin peittävää ja sitä löytyy useissa hyvissä sävyissä, kuten eri ihonväreissä ja metallisina. Viimeistelin naaman värityksen akvarelli- ja akryylimaaleilla, musteilla ja kiiltävällä lakalla.
Tässä vaiheessa lisäsin myös tekoripsiä pikaliimalla. (Työskentelyvaiheeni eivät aina ole loogisia ja järkeviä, halusin vain nähdä naaman valmiina vaikka pelkäsin ripsien irtoavan myöhemmin.)








Hiukset ensimmäiseen nukkeen saatiin lahjoituksena siskon barbilta ja myöhemmin ostin tiimarista halvan, blondin peruukin. Suosittelen kuitenkin lämpimästi jotain laadukkaampaa tekohiusta, jollaista saa esim. joistain kampaamoista. Tiimarista ostettu takkutukka-helvetti oikeni vähän silitysraudan ja haravan kanssa, mutta aikaa siihen meni. Itse värjäsin vaalean tekohiuksen mieleisen väriseksi musteilla.
Hiukset on kiinnitetty päähän liimalla ja teipillä. Ensin leikkasin lyhyitä teipinpaloja ja asetin ohuen kerroksen hiuksia teipin päälle. Tämän asetin päälle vielä palan teippiä ja sain näin helposti päähän liimattavia liuskoja.











Sitten siihen vaikeimpaan vaiheeseen. Jos ette omista vessapaperia tai tähän korkealaatuisen taidetarvikkeeseen ei ole varaa suosittelen tekemään vartalon esim. pehmolelu tyylillä ommellen tai jostain massasta tms. Sillä vessapaperista pienen vartalon tekeminen on vaikeaa.
Pyöritin, liimasin, kieputin, puristin, teippasin ja muotoilin paperitolloista, foliosta ja maalarinteipistä siis rautalankapillin ympärille vartalon. Ensin kiepauttamalla pitkän rautalangan jaloiksi ja käsiksi ja jatkoin tämän rautalanka kehikon päälle vessapaperilla.
Tämän jälkeen päällystin vartalon ensin maalarinteipillä ja senjälkeen liimaveteen kastetuilla kangasliuskoilla. (Revin vanhasta lakanasta.)
Kuivuttuaan tästä tulee siis tukeva ja kova paketti, joka kuitenkin antaa käsistä ja jaloista vähän myöten. (En oikein perusta väänneltävistä nukeista.)







Sitten ei muuta kuin kuteet päälle ja kuvattavaksi.
Haluaisin nähdä muiden tekemiä nukkeja, koska en ole aiheeseen sen kummemmin perehtynyt ja bjd:t on valloittaneet netin. Ei kiitos, täytyy olla rosoisuutta, likaisia kynnenalusia ja roiskeita seinillä!